info [ at ] lindsanat.com       +98 21 44 82 2878        +98 21 44 10 2506        +98 919 717 0794

مشاوره 24 ساعته رایگان 4729 301 919 98+         4294 2263 21 98+                   Tel: +98 21 2263 4295

۸ اشتباه بزرگی که در هنگام استفاده از سیستم تهویه مطبوع انجام میدهید

۸ اشتباه بزرگی که در هنگام استفاده از سیستم تهویه مطبوع انجام میدهید

در تابستان، با بالا رفتن دما و گرم شدن هوا، استفاده از سیستم‌های تهویه مطبوع در سراسر کشور نیز رایج می‌شود.
هدف از نصب و استفاده از سیستم تهویه مطبوع، کنترل دما و رطوبت است تا شما بتوانید از محیط زندگی و کار خود لذت ببرید و برای‌تان آزار دهنده نباشد؛ ولی اشتباهاتی در زمینه استفاده از این سیستم تهویه نیز وجود دارد که باعث کاهش اثربخشی و راندمان آن می‌شود، که اگر مرتکب چنین اشتباهاتی شوید و سیستم تهویه‌تان‌‌ را به درستی سرویس و به آن رسیدگی نکنید، نه تنها برای سلامتی بدن مفید نیست بلکه استفاده نادرست از آن باعث انتشار میکروارگانیسم‌هایی مانند ویروس و باکتری در هوا و استنشاق آن‌ها باعث بروز بیماری‌های آلرژیک در افراد و همچنین آلودگی محیط می‌شود.


در این مقاله به بررسی اشتباهات رایج در زمینه استفاده از سیستم تهویه مطبوع می‌پردازیم تا بتواند برای شما راهنمایی باشد در جهت حفظ و نگهداری هرچه بهتر و بیشتر دستگاه تهویه مطبوع‌تان، و اطلاع پیدا کنید که برای داشتن یک دستگاه سالم چه باید و نبایدهایی را باید رعایت کنید.

این اشتباهات عبارت‌اند از:


الف) عدم سرویس یا تعویض فیلترها:


فیلترهای دستگاه باید به طور متوسط و در صورت روشن بودن دائمی سیستم، ماهانه، و در غیر این صورت هر سه ماه یکبار بازرسی شوند.
گرفتگی فیلترها می‌تواند باعث کاهش جریان هوا و کاهش تبادل حرارت قسمت خنک کننده دستگاه شود.
گرفتگی فیلترها بین ۵ الی ۱۵ درصد هزینه‌های برق شما را افزایش می‌دهد و همچنین عمر سیستم تهویه شما را کمتر می‌کنند.

ب) عدم سرویس سالیانه:


همه سیستم‌های تهویه باید به صورت سالیانه توسط یک تکنسین ماهر و باتجربه بازرسی شوند؛ تا در صورت بروز ایراد در سیستم تهویه، مشکل را خیلی سریع رفع کنند و از این طریق، از ایجاد هزینه‌های چندین برابری جلوگیری نمایند.
علاوه بر این، انجام این کار باعث می‌شود تا شما از سلامت سیستم تهویه خود مطمئن باشید و اطمینان داشته باشید که میزان گردش هوای مطبوع در محیط بالا است و از این طریق می‌توانید سلامت محیط اطراف و افراد حاضر در آن مکان را تضمین کنید؛ چون همانطور که گفته شد، هرچه سیستم تهویه بهتر کار کند، محیط را از شر باکتری‌ها و ویروس‌ها در امان نگه می‌دارد.

پ) عدم استفاده از ترموستات‌های هوشمند:


بعضی از افراد به سلامت سیستم تهویه خود اهمیت می‌دهند و هنگام ترک منزل یا محل کارشان، سیستم تهویه را خاموش می‌کنند؛ اما اکثر افراد توجهی به کارکرد بیش‌ازحد دستگاه تهویه ندارند.
در این مواقع، نصب یک ترموستات هوشمند و تطبیق دادن کارکرد دستگاه با دمای بیرون می‌تواند از افزایش نامعقول هزینه‌های ایجاد شده و انرژی صرف شده توسط سیستم تاثیر زیادی داشته باشد.

ت) تنظیم ترموستات روی دمای پایین:


تحقیقات نشان می‌دهد که بدن انسان می‌تواند خود را با هوای گرم یا سرد در مدت ۲ هفته تطبیق دهد.
کاهش نیاز به هر یک درجه حرارت جهت خنک کردن محیط، می‌تواند تا ۳ درصد از هزینه‌های پرداختی شما برای مصرف انرژی را کاهش دهد.

ث) استفاده از تمام قابلیت‌های سیستم تهویه:


فن دستگاه می‌تواند تا حدی با کارکرد مناسب خود، دمای محیط را در محدوده آسایش نگه دارد و از اعمال کردن بار بیشتر بر روی کمپرسور سیستم تهویه بکاهد؛ این کار در نهایت باعث می‌شود عمر دستگاه بالاتر برود و علاوه بر آن، در مدت زمانی که کار میکند، کارکرد مفید و سودمندی داشته باشد.
در ضمن، بهتر است جهت حرکت فن سیستم تهویه، خلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت باشد.

ج) محل نامناسب جهت نصب سیستم تهویه:


تابش مستمر و طولانی مدت نور خورشید، می‌تواند باعث افزایش بار اعمال شده به سیستم تهویه شود و مدت زمان کارکرد دستگاه‌تان را بیش از مقدار استاندارد در طول شبانه‌روز کند.
قرار گرفتن سیستم تهویه در زیر پرده و یا هر نقطه دیگری که در آن‌جا سیستم تهویه نمی‌تواند گردش کامل هوا را در محیط ایجاد کند نیز، اشتباه رایج و پر تکرار دیگری است که میتواند در محل نصب دستگاه‌های تهویه رخ دهد؛ و همین باعث کاهش عمر سیستم تهویه و کارکرد دستگاه می‌شود. همین موضوع در نهایت باعث بروز بیماری‌های ویروسی و باکتریایی در محیط می‌شود.

چ) خنک نمودن فضاهای خالی:


در ساختمان‌های اداری، مسکونی، تجاری و... همیشه مکان‌هایی وجود دارد که رفت و آمد در آن‌جا بیشتر از سایر مکان‌های آن ساختمان است؛ در چنین جایی وجود سیستم تهویه در جهت پیشگیری از بیماری و آلودگی محیط، امری ضروری است.
اما در مکان‌هایی که رفت و آمد بسیار کم یا گاهی خالی از سکنه است، بهتر است تا جای ممکن سیستم تهویه نصب نشود. اما اگر به هر دلیل در آن مکان سیستم تهویه وجود داشت، بهتر است دستگاه را در زمانی که نیازی به آن نیست حتما خاموش کنید.

ح) نبود پارتیشن بندی و یا پرده:


نور خورشید و حرارت آن، عامل اصلی خرابی سیستم‌های تهویه است؛ می‌توانید با نصب یک پرده یا ایجاد یک پارتیشن، از برخورد نور خورشید با سیستم تهویه‌تان جلوگیری کنید و عمر دستگاه را تا حد زیادی افزایش دهید.
دقت کنید که منظور از این پاراگراف، نقض پاراگراف "ج" نیست؛ در اینجا منظور این است که اگر در محیطی که سیستم تهویه را نصب کردید پنجره یا بازشویی وجود دارد، می‌توانید با نصب یک پرده یا پارتیشن در مقابل آن، جلوی ورود نور خورشید به محیط را بگیرید و از بالا رفتن حرارت محیط جلوگیری کنید.

کلام آخر:


برای این که سیستم تهویه هوای مطبوع داشته باشید و مانع کاهش عمر و کارکرد آن و همچنین مانع بروز خطرات احتمالی و همینطور بیماری‌های گفته شده بشوید، لازم است که در حفظ و نگهداری آن دقت کنید و سعی کنید تا جای ممکن مرتکب اشتباهات رایج در استفاده از سیستم تهویه مطبوع نشوید و به نکات مهم آن دقت کنید تا بتوانید از هوای مطبوع و خنک سیستم تهویه در روزهای گرم تابستان لذت ببرید.
این موضوع زمانی اهمیت خود را نشان می‌دهد که در یک روز گرم تابستانی متوجه بشوید دستگاه‌تان دچار خرابی شده و هوای گرم برای‌تان آزاردهنده شود؛ همچنین بروز بیماری‌های آلرژیک نیز می‌تواند عامل دیگری باشد که اهمیت رسیدگی، سرویس کردن سیستم تهویه و رعایت نکات گفته شده را به شما نشان دهد.

 

پیوند ها

ما را دنبال کنید

تماس با ما

  •  تهران ، خیابان شریعتی ،کوچه حبیب الله شواری،پلاک 24 ،طبقه اول،واحد دوم
  • 22878 448 21 98+ 
  • 2506 10 44 21 98+
  • 0794 717 919 98+
  • 4729 301 919 98+ 
  •  2355 4385 21 98+
  • info [ at ] lindsanat.com 

موسسه خیریه

موسسه خیریه

برو به بالا
No Internet Connection