info [ at ] lindsanat.com       +98 21 44 82 2878        +98 21 44 10 2506        +98 919 717 0794

مشاوره 24 ساعته رایگان 4729 301 919 98+         4294 2263 21 98+                   Tel: +98 21 2263 4295

مقایسه داکت اسپلیت با چیلر

مقایسه داکت اسپلیت با چیلر

از سیستم های تهویه مطبوع، داکت اسپلیت و چیلر هستند. این دو سیستم، دارای شباهت و تفاوت های بسیاری بوده و هر کدام، ویژگی و کاربردهای مختص به خود را دارند. امروزه به دلیل نقشی که سیستم های تهویه مطبوع در ایجاد آسایش و رفاه کاربران ایفا می کنند، لازم است تا اطلاعات کافی در زمینه داکت اسپلیت و چیلر کسب نمود. اینکه هر یک از این سیستم ها برای چه محیط هایی مناسب می باشند یا چه ویژگی هایی دارند، ممکن است پرسش بسیاری از خریداران باشد. اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که قصد خرید سیستم تهویه را دارید ولی هیچ گونه اطلاعات و آشنایی با آن ندارید، توصیه می کنیم که تا پایان مقاله همراه ما باشید.

معرفی چیلر


از جمله کاربردهای مهم چیلر، استفاده از آن بر روی پشت بام ساختمان های بزرگ به عنوان سیستم مرکزی است تا تهویه مطبوع صورت بگیرد. از کارایی های دیگر آن میتوان به این مورد اشاره کرد که سرمایش ساختمان را در فصول گرم سال تامین می کند. با انتقال آب سرد یا داغ از طریق لوله به داخل فن کویل ها، هوا از آن عبور کرده و هوای گرم یا سرد وارد محیط ساختمان می شود.

معرفی داکت اسپلیت


داکت اسپلیت به نوعی از سیستم گرمایشی و سرمایشی مجهز و پیشرفته گفته می شود که بیشترین کاربرد را در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری به خود اختصاص داده است. همچنین استفاده از این سیستم تهویه مطبوع در هر فصولی از سال صورت می پذیرد. داکت اسپلیت متشکل از دو بخش یونیت خارجی و یونیت داخلی می باشد که از به وسیله لوله های مسی به یکدیگر وصل شده اند. علاوه بر این، دو نوع معمولی و اینورتردار از انواع سیستم مذکور است که داکت اسپلیت اینورتر دار از قیمت و مزایای بیشتری برخوردار می باشد.

تفاوت ساختار سیستمی چیلر و داکت اسپلیت


دو سیستم چیلر و داکت اسپلیت از لحاظ ساختار سیستمی با یکدیگر متفاوت هستند. چیلر متشکل از اجزا و قطعاتی مانند کمپرسور، موتور الکتریکی، مبدل های حرارتی و شیر منبسط کننده می باشد. قرار گرفتن این اجزا در کنار یکدیگر، سبب کاهش دمای آب و منتقل نمودن آب سرد شده از طریق پمپ به هواساز می شود. همچنین شیر منبسط کننده متشکل از گاز فریون برای خنک نمودن آب است که در برخی از انواع چیلر، گاز فریون با استفاده از لوله وارد هواساز شده و به طور مستقیم، سبب خنک شدن هوا می شود.
سیستم داکت اسپلیت از دو بخش اصلی یونیت داخلی و یونیت خارجی تشکیل شده است. یونیت خارجی، قسمت اول این سیستم می باشد که مانند چیلر متشکل از کمپرسور و کندانسور است. در سیستم داکت اسپیلت، گازفریون وظیفه خنک کردن را بر عهده دارد که انتقالش به یونیت داخلی، با استفاده از لوله کشی انجام می گیرد. بدین معنا که قبل از ورود گازفریون به داخل یونیت داخلی، دمای آن کاهش یافته و سپس از طریق فن، دمای اطراف کویل منتقل می شود. در نهایت، گاز فریون هوای گرم را جذب کرده و سبب خنک شدن هوای داخل سیستم و محیط می شود.

نحوه ی گرمایش محیط توسط داکت اسپلیت و چیلر


هر یک از دو سیستم برای گرمایش، نیازمند آب گرم و بخار داغ هستند. داکت اسپلیت دارای یک کویل مخصوص آب گرم است که در فن کویل و هواساز نیز این کویل وجود دارد. نحوه گرمایش محیط در هر یک از سیستم های مذکور، با استفاده از گرم شدن آب توسط یک منبع حرارتی انجام می شود. سپس به کویل های دستگاه ها فرستاده شده و موجب گرم شدن هوا از طریق فن هوادهی یا چرخش می شود.

سیستم های مکمل مورد نیاز داکت اسپلیت و چیلر


در داکت اسپلیت برای گرمایش به یک کویل جداگانه و مختص آب گرم نیاز است. علاوه بر این، بایستی کویل مخصوص آب سرد در یونیت داخلی قرار بگیرد و کویل مجزایی برای گرمایش نیز در بخش جلو یا پشت آن نصب گردد. ولی در سیستم چیلر، تنها به یک کویل برای سرمایش و گرمایش نیاز بوده و نصب در لوله ورودی کویل صورت می گیرد.

مقایسه داکت اسپلیت با چیلر و امکان رطوبت زدایی و فیلتراسیون هوا


از تفاوت های دیگر چیلر و داکت اسپلیت، تنظیم رطوبت و رطوبت زدایی است. داکت اسپلیت از قابلیت تغییر میزان رطوبت در فصل زمستان برخوردار نمی باشد و تنها در فصل تابستان و زمان خنک کردن، قادر به کاهش رطوبت محیط می باشد. ولی سیستم چیلر با مجهز شدن به هواساز، اقدام به تنظیم رطوبت در فصول گرم و سرد سال می کند.
علاوه بر موارد مذکور، این دو سیستم از لحاظ فیلتراسیون هوا نیز با یکدیگر متفاوت هستند. در داکت اسپلیت، فیلتر کمتری برای پاکسازی هوا به کار می رود. زیرا یونیت داخلی این سیستم، در ابعاد کوچکتری از هواساز چیلر می باشد و زیر سقف کاذب نصب می شود. ولی در سیستم چیلر، میتوان به نصب فیلترهای متنوعی اقدام کرد.

تفاوت داکت اسپلیت با چیلر در هزینه نصب و نگهداری


در سیستم داکت اسپلیت برای عایق کاری بین یونیت داخلی و خارجی به لوله کشی مسی نیاز است. همچنین کانال کشی اتاق ها نیز باید انجام شود. ولی برای نصب چیلر، یک پمپ مشترک برای ارسال آب سرد و گرم کافی است که در نتیجه این امر، هزینه نصب چیلر به میزان بالایی کم می شود. لازم به ذکر است که هزینه لوله کشی میان چیلر و فن کویل، کمتر از لوله کشی یونیت های داکت اسپلیت است. زیرا لوله کشی گالوانیزه یا جوشی برای نصب چیلر به کار می رود در حالیکه نصب داکت اسپلیت به لوله کشی مسی نیاز دارد. از لحاظ نگهداری نیز، سیستم داکت اسپلیت، هزینه تعمیر و نگهداری کمتری از سیستم چیلر دارد.

نتیجه گیری


در این محتوا سعی نمودیم به مطالب مفیدی در زمینه چیلر و داکت اسپلیت پرداخته و این دو سیستم را با یکدیگر مقایسه کنیم. پس لازم است که با توجه به تفاوت ها و ویژگی های هر یک از این دو سیستم، برای خرید آن اقدام نمایید. میزان بودجه، کاربری محیط، آب و هوا، میزان برق، فضای نصب و… از جمله فاکتورهایی است که سبب تاثیر بر انتخاب هر یک از سیستم های چیلر و داکت اسپلیت می شود.

پیوند ها

ما را دنبال کنید

تماس با ما

  •  تهران ، خیابان شریعتی ،کوچه حبیب الله شواری،پلاک 24 ،طبقه اول،واحد دوم
  • 22878 448 21 98+ 
  • 2506 10 44 21 98+
  • 0794 717 919 98+
  • 4729 301 919 98+ 
  •  2355 4385 21 98+
  • info [ at ] lindsanat.com 

موسسه خیریه

موسسه خیریه

برو به بالا
No Internet Connection