info [ at ] lindsanat.com       +98 21 44 82 2878        +98 21 44 10 2506        +98 919 717 0794

مشاوره 24 ساعته رایگان 4729 301 919 98+         4294 2263 21 98+                   Tel: +98 21 2263 4295

روش های افزایش راندمان چیلر

روش های افزایش راندمان چیلر

چیلر ها در واقع از اصلی ترین تجهیزات سرمایشی و تولیدات برودت در ساختمان ها و کارخانه جات و همچنین بخش قابل توجهی از سرمایه گزاری پروژه های صنعتی، تجاری و مسکونی را به خود اختصاص داده و همچنین یکی از عوامل مهم برای هزینه عملیاتی در تاسیسات سازمانی و غیره میباشند. نحوه عملکرد کلی چیلرها به این صورت میباشد که با تولید آب سرد و انتقال آن از فن کویل ها یا هواساز برای خنک کردن فضای داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. اما در رابطه با هر دستگاهی از جمله دستگاه های سرمایشی مانند چیلر ها، بالا بودن راندمان و بازدهی دستگاه ها با مصرف کم انرژی اهمیت بالایی برای مصرف کنندگان دارد؛ بنابراین برای افزایش بازدهی و راندمان چیلر ها لازم است به بررسی مهم ترین عوامل و فاکتور های موثر در افزایش راندمان چیلر ها بپردازیم.


به طورکلی برای سازمان هایی که عمده مصرف انرژی هستند، تعمیر و نگهداری صحیح و همه جانبه از چیلر ها برای اطمینان از استفاده همه جانبه قابلیت و کارایی چیلر ها امری ضروری میباشد؛ در صورتی که برخی سازمان ها از روش تعمیر و نگهداری قدیمی از جمله:
- آنالیز ارتعاشات
- ترموگرافی مادون قرمز
- آزمایش با روتو استفاده کنند و همین امر باعث کاهش راندمان چیلر ها میشود و برای تعمیر و نگهداری پیشگیرانه همه جانبه میتواند بهبود عملکرد چیلر ها را افزایش دهد.

عوامل موثر در افزایش راندمان چیلر

1- نوع کندانسور

از عوامل مهمی که در چیلر ها انجام میشود، چگونگی دفع انرژی گرمایی در چیلر ها میباشد که در چیلر های تراکمی به دو روش این کار انجام میشود .
خروج انرژی گرمایی در چیلر های هوا خنک؛ در نوع هوای خنک چیلر ها گرمای موجود در کندانسور را توسط فن ها به هوای آزاد میفرستند.
خروج انرژی گرمایی در چیلر های آب خنک؛ در نوع آب خنک چیلر ها گرمای تولید شده را ابتدا به آب میدهند و سپس این آب را به سمت برج خنک کننده هدایت میکنند. به دلیل وجود پکینگ در برخ خنک کننده آب گرم بر روی آنها ریزش پیدا میکند و با تماس با هوای آزاد به اتمسفر میپیوندند!
لازم است بدانید که میزان استفاده انرژی چیلر هوا خنک از آب خنک بیشتر بوده است؛ زیرا ضریب انتقال حرارت بر روی پکینگ های خنک کننده نسبت به لوله های مسی بیشتر است.

۲- اختلاف دمای کندانسور و اواپراتور

در هر دو مدل آب خنک و هوا خنک کمپرسور چیلر ها بیشترین میزان استفاده از انرژی ها را به خود اختصاص داده اند. زیرا وظیفه اصلی کمپرسور پمپاژ بین کندانسور و اواپراتور میباشد. کمپرسور با دریافت مبرد که دما و فشار پایینی دارد و انتقال آن با فشرده سازی و افزایش دما و فشار مبرد به سمت کندانسور عمل میکند. برای افزایش راندمان چیلر ها باید اختلاف دمای مبرد بین اواپراتور و کندانسور به حداقل ترین حالت ممکن برسد. در واقع باید دمای خروجی آب از چیلر، در مقدار خیلی زیادی تنظیم شود.

۳- طرح کندانسور و اواپراتور

استفاده از کنداسنور های ماکرو چنل به جای معمولی لوله مسی و فین آلمینیومی در چیلر هواخنک. استفاده از اپراتور چند مداره جای دو مداره. استفاده از اواپراتور های فلودد در جایگزینی با اواپراتور های معمولی

۴- وجود سیستم اینورتر

توجه به شرایط آب و هوایی به بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی چیلر ها موثر میباشد. در برخی موارد چیلر در حالت کم باری یعنی تو شرایط آب و هوایی با دمای پایین تر به حالت ماکسیموم یا تمام بار، کار میکند. چیلر ها زمانی که در حالت کم یا نیمه بار کار میکنند، کمپرسور با تغییر سیستم بر روی اینورتر، راندمان چیلر را افزایش میدهد. در واقع با وجود این سیستم بر روی چیلر ها مصرف انرژی چیلر ها بر حسب باری است که به آن تحمیل میشود. بنابراین با انتخاب درست موتور فن کندانسور از نوع وور متغییر میتوان در مصرف انرژی موثر بود .

۵- ماژولار کردن سیستم

ماژولار کردن یا مدولار شدن سیستم ها یکی از راه های بهینه سازی مصرف انرژی میباشد به این صورت که به جای طراحی یک مبرد از دو یا چند مبرد دیگر به صورت مجزا در چیلر استفاده میشود.

۶-استفاده از تکنولوژی

با استفاده از شیوه های مدرن و تکنولوژی های پیشرفته میتوان تا حدود زیادی به افزایش راندمان چیلر ها و همچنین بهینه سازی انرژی نقش ایفا کرد.

۷- سرویس و نگهداری چیلر

مواردی که در فوق ذکر شد از جمله مواردی هستند که چه در حین طراحی و همچنین ساخت آن میتواند باعث افزایش راندمان و کاهش مصف انرژی شود؛ اما یکی از مهمترین مواردی که موثرترین موارد بعد از استفاده از چیلر با هر نوع طرح و مصرفی که در افزایش راندمان فعالیت چیلر تاثیر دارد، مسئله سرویس و نحوه نگهداری از این دستگاه چیلر میباشد.
در بسیاری از موارد مصرف کنندگان از پرداخت هزینه سرویس و همچنین عدم آموزش و آگاهی لازم جهت استفاده، نگهداری و مراقبت از دستگاه، از سرویس و رسیدگی به دستگاه غافل و ناگزیر میشوند. این مسئله سبب آسیب جدی به قطعات، کاهش راندمان و افزایش مصرف انرژی و همچنین افزایش فشار زیاد به دستگاه و در نتیجه منجر به مستهلک شدن دستگاه میشود‌.

۸- تصفیه لوله ها و آب

مانطور که میدانید مدار آب چیلر بسته است و نیاز به برنامه منظم و دقیق دارد، تصفیه به منظور استفاده از روش های شیمیایی و .. میباشد که منجر به کاهش رسوبات لوله ها که سبب کاهش قطر لوله ها میشود، جلوگیری نماید. تا انتقال حرارت بین آب و مبرد به درستی انجام شود.

۹- جریان آب

جریان آب تاثیر مستقیمی بر میزان عملکرد راندمان چیلر ها دارد؛ زمانی که میزان جریان آب حداقل تا ۹۰ درصد پارامتر های چیلر باشد راندمان فعالیت چیلر بر روی حداقل مقدار باقی میماند. کاهش جریان آب از میزان پارامتر های مشخص شده در چیلر منجر به ایجاد جریان آرام در لوله ها میشود و سبب کاهش راندمان انتقال حرارت میشود.

۱۰- تمیز کردن کویل

کثیف بودن کویل های کندانسور و اواپراتور از جمله عوامل بزرگ در کاهش راندمان فعالیت چیلر ها میباشد. به دلیل طولانی بودن این لوله ها، تمیزن بودن آنها تاثیر مطلوبی بر روی نحوه انتقال حرارت بین مبرد و آب یا هوا خواهد داشت.

پیوند ها

ما را دنبال کنید

تماس با ما

  •  تهران ، خیابان شریعتی ،کوچه حبیب الله شواری،پلاک 24 ،طبقه اول،واحد دوم
  • 22878 448 21 98+ 
  • 2506 10 44 21 98+
  • 0794 717 919 98+
  • 4729 301 919 98+ 
  •  2355 4385 21 98+
  • info [ at ] lindsanat.com 

موسسه خیریه

موسسه خیریه

برو به بالا
No Internet Connection