info [ at ] lindsanat.com       +98 21 44 82 2878        +98 21 44 10 2506        +98 919 717 0794

مشاوره 24 ساعته رایگان 4729 301 919 98+         4294 2263 21 98+                   Tel: +98 21 2263 4295

مقایسه سیستم vrf با چیلر

مقایسه سیستم vrf با چیلر

چیلر و vrf به عنوان یک سیستم تهویه مطبوع در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند در واقع مقایسه بین این دو سیستم با توجه به عملکرد مشابهی که در تهویه مطبوع ساختمان دارند یکی از چالشی ترین مقایسه ها به حساب می آید. با توجه به پیشرفت تکنولوژی طی این سال ها آپشن ها و ویژگی های مربوط به هر سیستم نیز پیشرفت هایی داشته است که انتخاب و بکارگیری هر سیستم با توجه به شرایط و مکان مورد نظر متفاوت است. ما در این مقاله به بررسی سیستم vrf و چیلر خواهیم پرداخت بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.


سیستم vrf


vrf یک سیستم تهویه مطبوع است که از چندین یونیت داخلی، یک یونیت خارجی با ظرفیت بالا تشکیل شده است که البته مجموع ظرفیت های یونیت داخلی مساوی یا متناسب با یونیت خارجی است.
یونیت داخلی از انواع متنوعی از یونیت نظیر سقفی، کانالی، کاستی، توکار و دیواری تشکیل شده است. یونیت های داخلی و خارجی از طریق لوله های رفت و برگشت مسی همچون اسپلیت و کولر گازی با هم ارتباط دارند. سیستم vrf نقش مهمی در تهویه مطبوع ساختمان دارد که با توجه به شرایط مکانی در ساختمان بکار گرفته می شود.


چیلر


چیلر هم مانند سیستم vrf در تهویه مطبوع هوا نقش مهمی را ایفا می کند در حقیقت چیلر به عنوان خنک کننده آب با هدف خنک سازی هوای محیط مورد نظر در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد چیلر بدین شکل است که آب را خنک می کند و سپس آب خنک شده را به درون هواساز یا فن کویل هدایت می کند. در فن کویل ها تعدادی پروانه یا مبدل حرارتی تعبیه شده است که با وارد شدن آب به درون فن کویل، آب در پروانه و مبدل حرارتی عبور داده و در انتها نیز هوای محیط خنک می شود.


مقایسه vrf با چیلر


در متن بالا به معرفی هر دو سیستم پرداختیم تا بهتر با این دو سیستم آشنا شوید در ادامه از برخی جهات این دو سیستم را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.


مقایسه vrf با چیلر از لحاظ عملکرد


اگر چه در سیستم چیلر و vrf عملیات خنک سازی محیط توسط سیکل تبرید انجام می گیرد اما از نظر عملکرد یک سری تفاوت های بین این دو سیستم وجود دارد. عملکرد سیستم چیلر بدین گونه است که با خنک سازی آب و هدایت آن به درون فن کویل یا پروانه و در ادامه عبور آب از این محوطه، هوای خنک در محیط مورد نظر تولید می شود. اما سیستم vrf عملکرد متفاوت تری از چیلر در خنک سازی محیط دارد. در این سیستم واسطه ای مانند آب نیست بلکه یونیت داخلی یا همان اواپراتور در سیکل تبریدی گرمای محیط را می گیرد و با تبخیر مبرد آن محیط مورد نظر را خنک می کند.


مقایسه vrf با چیلر براساس قیمت


برای مقایسه کردن این دو سیستم باید به این نکته توجه داشته باشید که مقایسه این دو سیستم باید براساس برندهای هم رده و ظرفیت های مشابه هر یک انجام شود. در این مقایسه باید یونیت داخلی و خارجی در یک طرف و چیلر و فن کویل نیز در یک طرف دیگر قرار بگیرند. اما اگر بخواهیم به طور کلی این دو سیستم را براساس قیمت مقایسه کنیم باید بیان کنیم که سیستم چیلر قیمت پایین تری نسبت به سیستم vrf دارد. البته این تفاوت قیمت براساس نصب، راه اندازی و قیمت اولیه خرید دستگاه محاسبه می شود. یکی از دلایل قیمت پایین چیلر نسبت به VRF این است که لوله های ارتباطی در چیلر و فن کویل از طریق لوله های پنج لایه یا گالوانیزه است که به نسبت لوله های مسی در سیستم VRF قیمت پایین تری دارند.


مقایسه VRF با چیلر از نظر گرمایش


یکی از تفاوت های مهم این دو سیستم از نظر گرمایشی است در واقع در فصل زمستان می توان از پکیج یا موتورخانه برای تولید آب گرم استفاده کرد و در ضمن چیلر را غیر فعال کرد. اما در سیستم VRF گرمایش در فصل زمستان به روش های مختلف انجام می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:


بکارگیری هیت پمپ سیستم VRF و تولید گرما


با توجه به اینکه در فن کویل و چیلر، گرمایش محیط در فصل زمستان از طریق سوخت گاز طبیعی تامین می شود طبیعتا هزینه مصرف برق کمتر است اما با بکارگیری سیستم VRF و تولید گرما از روش زیر بار رفتن کمپرسو در فصل زمستان هزینه مصرف برق بالاتری را در پی خواهد داشت.

بکارگیری سیستم مجزای گرمایشی نظیر رادیاتور


بکارگیری سیستم گرمایشی رادیاتور در کشورمان معایبی همچون هزینه خرید رادیاتور، اشغال فضای محیط توسط دستگاه رادیاتور را در پی خواهد داشت که همین امر یکی از ضعف های سیستم VRF در فصل زمستان به حساب می آید.


مقایسه چیلر با VRF از نظر مصرف انرژی


برای مقایسه کردن این دو دستگاه از نظر مصرف انرژی باید مواردی همچون ظرفیت، نوع کمپرسو به کار رفته در چیلر را بررسی کرد، می توان بیان کرد که مصرف انرژی در سیستم VRF نسبت به سیستم چیلر بهتر کنترل می شود.


سخن پایانی


در این مقاله ما به بررسی سیستم چیلر و VRF پرداختیم و از بعضی جهات این دو سیستم را مقایسه کردیم. به طور کلی می توان بیان کرد که با توجه اقلیم آب و هوایی، شرایط محیطی، نوع پروژه می توان از هر کدام از سیستم در تهویه مطبوع ساختمان استفاده کرد.
البته از سیستم چیلر بیشتر در ساختمان های مسکونی استفاده می شود و می توان در ساختمان های تجاری و اداری سیستم VRF را به کار برد. کاهش مصرف انرژی از برخی جهات حائز اهمیت است که همین امر موجب می شود برای کنترل و مدیریت کردن مصرف انرژی این دو سیستم را با یکدیگر مقایسه کنیم که طبق بررسی های انجام گرفته می توان بیان کرد که مصرف انرژی در سیستم VRF نسبت به سیستم چیلر بهتر کنترل می شود که همین امر موجب می شود از سیستم VRF استفاده کنیم.

پیوند ها

ما را دنبال کنید

تماس با ما

  •  تهران ، خیابان شریعتی ،کوچه حبیب الله شواری،پلاک 24 ،طبقه اول،واحد دوم
  • 22878 448 21 98+ 
  • 2506 10 44 21 98+
  • 0794 717 919 98+
  • 4729 301 919 98+ 
  •  2355 4385 21 98+
  • info [ at ] lindsanat.com 

موسسه خیریه

موسسه خیریه

برو به بالا
No Internet Connection