info [ at ] lindsanat.com       +98 21 44 82 2878        +98 21 44 10 2506        +98 919 717 0794

مشاوره 24 ساعته رایگان 4729 301 919 98+         4294 2263 21 98+                   Tel: +98 21 2263 4295

انواع سیستم های تهویه مطبوع رایج در مراکز درمانی و بیمارستان ها

انواع سیستم های تهویه مطبوع رایج در مراکز درمانی و بیمارستان ها

یکی از سیستم های تهویه مطبوع مناسب برای بیمارستان ها و مراکز درمانی، آزمایشگاه ها، کارخانه های تولیدات مواد غذایی و لبنی، تولیدات تجهیزات پزشکی و هر فرایندی که با مقوله بهداشت و ایمنی سلامت مردم سر و کار دارد مورد استفاده قرار میگیرد هواساز هایژنیک است
 

هواساز هایژنیک (هواساز بهداشتی)


دستگاه های هواساز هایژنیک در اتاق های عمل، اتاق های تمیز، صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی، الکترونیکی که نیاز به شرایط حساس استریل دارند و در مکان هایی که شرایط بهداشتی مانند این باید بسیار بالا باشد استفاده می شود. این دستگاه ها قابلیت اتصال به چیلر و بویلر را جهت تامین سرمایش و گرمایش را دارند.
یونیت های هواساز هایژنیک با فولاد ضد زنگ روکش شده و قطعات داخلی دستگاه از جنس استیل تولید می شود. هواساز هایژنیک همانطور که از نامش پیداست مانند دیگر هواسازها جریان هوایی را ایجاد (یا با گردش هوا یا با مکش هوای بیرون) و رد شدن از فیلتر های مورد نظر و با عبور از کویل آبی که در مسیر انتقال هوا به کانال ها قرار دارد هوا را سرد یا گرم و وارد ساختمان میکند. جهت ایمنی بالاتر و ضریب اطمینان بیشتر معمولا از دو کویل مجزا در این نوع هواسازها استفاده می شود. قبل از انتقال هوا به داخل ساختمان، هوای در جریان میبایست از چندین لایه فیلتر های آنتی باکتریال مانند: فیلتر آلومینیومی، فیلتر پلیتد، فیلتر کرین اکتیو، فیلتر ایپا (EPA)، فیلتر هپا (HEPA)، فیلتر اولپا (ULPA)، فیلتر کیسه ای، عبور و ذرات مضر و معلق در هوا در این فیلتر ها حذف تا هوای پاکیزه و بدون آلودگی های میکروبی یا گرد و خاک وارد فضای مورد نظر شود. این فیلتر ها قابلیت حذف ذرات میکروبی و یا گرد و خاک با حداقل قطر 0.12 میکرون را دارند که به نوعی 99% هوا را اصطلاحا کلین می کند.

انواع  سیستم های تهویه مطبوع رایج در مراکز درمانی و بیمارستان ها


با توجه به اینکه مراکز درمانی و بیمارستان ها با انواع میکرو ارگانیسم ها در ارتباط هستند و در این مراکز بیماران زیادی در طول شبانه روز مراجعه می کنند رعایت کردن بهداشت هر طبقه و اتاقی باید کاملا حفظ شود. در بیمارستان ها و سایر مراکز درمانی استفاده از سیستم تهویه مطبوع الزامی می باشد. با توجه به این امر انواع سیستم های تهویه مطبوع هوا در این مراکز مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه متن به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

اهداف نصب سیستم تهویه مطبوع در مراکز درمانی و بیمارستان ها


از جمله اهداف نصب سیستم تهویه مطبوع در مراکز درمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-    به حداقل رساندن انتقال بیماری ها در بین بیماران و کارکنان مراکز درمانی
-    استفاده از یک فیلتراسیون موثر برای به حداقل رساندن آلودگی به شکل بو، مواد شیمایی، مواد رادیواکتیو  و همچنین میکروارگانیسم های خطرناک هوابرد
-    محدود کردن هوای بین اتاق ها به منظور کاهش حرکت متقابلی هوا بین بخش های مختلف

انواع سیستم تهویه مطبوع در مراکز درمانی و بیمارستان ها


سیستم تهویه مطبوع هوا در کاهش انتقال و خطرات بیماری بین بیماران و کارکنان نقش بسزایی دارد که به همین منظور در مراکز درمانی و بیمارستان ها با توجه به شرایط محیطی از انواع متنوعی از سیستم تهویه مطبوع استفاده می شود که در ادامه بیان خواهیم کرد.

کولرها


کولرهای بیمارستانی از جمله سیستم تهویه مطبوع هوا به شمار می آید که برای خشک کردن سریع در این مراکز استفاده می شود البته در صورت بودن سیستم تهویه مطبوع به روزتر از این سیستم دیگر در این مراکز استفاده نمی شود.

بویلر


بویلر دستگاهی است که به عنوان سیستم تهویه مطبوع سیال بکار گرفته شده است.

هود ایمنی


از این دستگاه تهویه در آزمایش های مراکز درمانی و بیمارستانی استفاده می شود.

دستگاه فشار هوای مثبت


دستگاه فشار هوای مثبت یا سیستم هوا رسانی در مراکز درمانی برای فراهم کردن سریع هوای تازه بکار می روند در واقع این دستگاه به عنوان دستگاه اکسیژن ساز عمل می کند.

اگزاست فن


اگزاست فن نوع دیگری از سیستم تهویه مطبوع است که همانند سایر سیستم های فن به خروجی هوای راکد و گردش هوا کمک شایانی می کند. کارکرد این فن بدین شکل است که هوای تازه را به درون اتاق ها می دمد و هوای اتاق را از طریق دریچه کوچکی که بر روی آن تعبیه شده است به درون خود می کشد و از این طریق موجب تهویه مطبوع در این مراکز درمانی می شود.

روف تاپ پکیج


تهویه روف تاپ به عنوان یک سیستم تهویه هوای مطبوع بر پشت بام مراکز درمانی نصب می شود این سیستم به عنوان یک فیلتراسیون قوی عمل می کند و همچون دستگاه هواساز و کندانسینگ یونیت هوای محیط مراکز درمانی را به بهترین شکل مطبوع و خنک نگه می دارد.

هواساز چند منطقه ای


هواساز چند منطقه ای برای کنترل رطوبت و دمای  در هر منطقه از بخش ها و اتاق های مراکز درمانی به کار می رود.

عوامل موثر در انتخاب سیستم تهویه مطبوع هوا در مراکز درمانی


یکی از نیازهای اصلی بیمارستان ها و آزمایشگاه ها نصب سیستم تصفیه هوای مناسب است.  البته بکارگیری سیستم تصفیه هوا در این مکان ها برای داشتن هوایی بدون آلودگی و فراهم کردن هوای سالم و تازه است. با استفاده از سیستم تهویه مطبوع هوا در این مراکز درمانی هوای استفاده شده درون فضا به بیرون هدایت و هوای تازه و سالم به درون اتاق ها و بخش ها وارد می شود. از عوامل موثر در انتخاب سیستم تهویه مطبوع هوا در محیط می توان به بودجه، شرایط نگهداری و تعمیرات، قدرت و کیفیت هر کدام از سیستم های تهویه اشاره کرد که بسته به شرایط محیطی در این مراکز مورد استفاده قرار می گیرد.
 

دلایل تصفیه هوا و استفاده از سیستم تهویه هوا در بیمارستان ها و مراکز درمانی


فراهم کردن هوای تازه و دور کردن انواع آلودگی ها و بیماری ها از جمله دلایل استفاده از دستگاه تهویه هوا است. در این مراکز درمانی بیماران زیادی در طول شبانه و روز مراجعه می کنند که هر کدام بیماری های مختلفی دارند که احتمال انتقال بیماری ها را به یکدیگر و همچنین کارکنان بیمارستان دارند به همین منظور برای جلوگیری از چنین هوای آلوده باید از سیستم تهویه هوا در این منطقه استفاده شود.
بنابراین بسته به شرایط محیطی و فضای مورد نظر سیستم تهویه مناسب در این مراکز به کار می رود. فضای آلوده در این مراکز حاوی انواع میکروب ها و باکتری هایی است که در فضا پراکنده شده و هر لحظه احتمال انتقال بیماری را به فرد دیگر دارد بنابراین اگر سیستم تصفیه هوا در مراکز درمانی استفاده نشود در واقع هوایی که تنفس می کنند آلوده است که برای بیماران تنفسی نیز خطرناک می باشد. بدین منظور استفاده از سیستم تهویه هوا در مراکز درمانی بهترین روش برای فراهم سازی هوای تازه و بیرون راندن هوای آلوده است. سیستم تهویه مطبوع، هوای تازه و عاری از هرگونه عوامل بیماری زا به درون بخش ها و اتاق های این مراکز هدایت می کند و از طرفی هوای آلوده و مخرب را از فضای محیط بخش ها و اتاق های بیمارستان به بیرون هدایت می کند.

سخن پایانی


با توجه به شرایط محیطی مراکز درمانی و بیمارستان ها بکارگیری سیستم تهویه مطبوع هوا الزامی می باشد که طی این امر هوای آلوده حاوی میکروب و باکتری ها بیماری زا به بیرون راند و هوای تازه به داخل بخش ها و اتاق های ساختمان وارد می شود. مراکز درمانی و بیمارستان ها با انواع میکرو ارگانیسم ها در ارتباط هستند و در این مراکز بیماران زیادی در طول شبانه روز مراجعه می کنند رعایت کردن بهداشت هر  طبقه و اتاق باید کاملا حفظ شود. از جمله اهداف سیستم تهویه مطبوع هوا در این مراکز به حداقل رساندن انتقال بیماری ها در بین بیماران و کارکنان مراکز درمانی است. انواع متنوعی از سیستم تهویه مطبوع هوا در مراکز درمانی استفاده می شود که در این مقاله هر کدام را بیان کردیم. البته در انتخاب سیستم تهویه مطبوع هوا در این مراکز عواملی نیز همچون قدرت و کیفیت، بودجه، نوع فیلتر دستگاه و سایر موارد دیگر نیز دخیل هستند.



پیوند ها

ما را دنبال کنید

تماس با ما

  •  تهران ، خیابان شریعتی ،کوچه حبیب الله شواری،پلاک 24 ،طبقه اول،واحد دوم
  • 22878 448 21 98+ 
  • 2506 10 44 21 98+
  • 0794 717 919 98+
  • 4729 301 919 98+ 
  •  2355 4385 21 98+
  • info [ at ] lindsanat.com 

موسسه خیریه

موسسه خیریه

برو به بالا
No Internet Connection